preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica

Nastavnik bez stresa = škola bez stresa

Projekt Industrijsko-obrtničke škole Virovitica „Nastavnik bez stresa= škola bez stresa“

Industrijsko- obrtničkoj školi Virovitica odobren je Erasmus+ KA1 projekt mobilnosti nastavnika „Nastavnik bez stresa= škola bez stresa“ za 2020./2021. godinu u vrijednosti od 12829 eura.

Ovim projektom Industrijsko-obrtnička škola Virovitica želi razviti i poboljšati tehnike za smanjivanje stresa u učionici i izvan nje radi lakšeg usvajanja gradiva, njegovati zdrave životne navike i stvarati kvalitetnije međusobne odnose u školi i široj zajednici razvojem empatije te preventivno u sprečavanju sukoba, njegovati kritičko i pozitivno mišljenje kod učenika i nastavnika radi poboljšanja motiviranosti i rezultata učenika, a time i konkurentnosti na tržištu rada te povećati europsku dimenziju škole.

Pet nastavnica se šalje na 4 mobilnosti u Italiju, Španjolsku, Irsku i na Cipar gdje će pohađati strukturirane tečajeve i profesionalno se usavršiti u novim kulturološkim sredinama razvijajući jezične kompetencije i šireći mrežu međunarodnih poznanstava. S obzirom na trenutnu situaciju sa bolesti COVID-19, moguće su promjene kod realizacije mobilnosti u različite države od planiranih.

Nastavnice polaznice mobilnosti će razviti svoje komunikacijske vještine, naučiti primijeniti empatiju kod međuljudskih odnosa u radnom i privatnom okruženju, prepoznati i upravljati stresnim situacijama, usvojiti tehnike opuštanja i zdravije životne navike. Svoje znanje će prenijeti kolegama  nastavnicima i učenicima koji će naučiti rješavati konfliktne situacije asertivno i na međusobno zadovoljstvo, pristupati će poslovnim i privatnih odnosima autentično i s empatijom, kritički će se odnositi prema zdravstvenim izborima te će naučiti živjeti u sadašnjem trenutku usvajanjem tehnika opuštanja za smanjivanje stresa.

Očekivani dugoročni utjecaj na školu je veća vidljivost škole u lokalnoj i široj zajednici kao primjera dobre prakse u provedbi Erasmus+ projekata, napredovanju u osobnom i profesionalnom razvoju njenih sudionika te prilagodbi razvojnog plana EU strategiji obrazovanja. Kvalitetnom diseminacijom i evaluacijom projekta na lokalnoj i regionalnoj razini potaknut će se ostale nastavnike na uključivanje u aktivnosti koje nudi Erasmus + program.

 


Novinske crtice
Nova igra!!!

Korisni linkovi


Partner škola

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 307886
Ovaj mjesec: 2812
Ovaj tjedan: 367
Danas: 66
Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Rječnik
Rječnik je prazan.
CMS za škole logo
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica / Zbora narodne garde 29, HR-33000 Virovitica / ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr / ured@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju