preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest o izboru kandidata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slobodan Koletić, 17. 11. 2017. 15:07

Obavijest možete pročitati ovdje. 

 [više]

Projekt: New Skills for New Age - Nove vještine za novo doba

Autor: Maja Volenik, Slobodan Koletić, 10. 11. 2017. 07:53

U sklopu projekta mobilnosti New Skills for New Age - Nove vještine za novo doba iz naše je škole na praktičnu nastavu u Češku poslano 18 učenika i dva nastavnika u razdoblju od 08.10.2017. do 21.10.2017.

U projektu mobilnosti je sudjelovalo:

- 10 učenika instalatera grijanja i klimatizacije s temom Elementi centralnog grijanja i obnovljive energija

- 8 učenika stolara  s temom Izrada drvenih spojeva (dječje igračke)

Domaćin je bila Srednja tehnička škola Prag u Republici Češkoj.

Opći cilj projekta je osnaživanje profesionalnih kompetencija učenika i nastavnika za tržište rada u okviru njihovog područja obrazovanja primjenjujući i nadopunjujući praktična znanja iz njihove struke stjecanjem novih iskustva u češkoj partnerskoj školi i njihovim radionicama.

Učenici koji se školuju za instalatere grijanja i klimatizacije su kroz stručnu praksu provedenu u radionicama partnerske škole usavršili svoja znanja i vještine u spajanju bakrenih, polimernih i višeslojnih cijevi. Pri tome su se koristili postupcima lemljenja, polifuzijskog zavarivanja, spajanja pritiskom (press) i spajanja navojem. Kroz prezentacije tvrtki Regulus, Rems, Viega i Sika upoznali su se s novim alatima i opremom koja se koristi u instalaterskoj praksi. Obišli su gradilište kompleksa zgrada tvrtke Metrostav na kojem su vidjeli instalacije grijanja i vode, suvremenu termoizolaciju zgrade kamenom vunom debljine 18 centimetara i hidroizolaciju garažnih prostora zgrade.

Učenici stolarske struke su usavršili svoja znanja i vještine u izradi drvenih igračaka. Na praktičnoj nastavi su izrađivali čamburinu, tradicionalnu češku igru. Pri izradi su se koristili suvremenim stojevima za obradu drva. Materijal koji su koristili je smrekovina. Nakon izrade, predmeti su poklonjeni dječjem vrtiću u Pragu.

U sklopu ovog projekta učenici su posjetili i vidjeli razne kulturološke ustanove kao što su tehnički muzej, muzej igračaka, gradska tvrđava i kraljev dvor, astronomski sat (Orloj) i praški metro.

Učenici su projektom mobilnosti stekli nova i usavršili postojeća stručna znanja koja su usvojili tijekom redovnog obrazovanja, razvili poduzetnički duh i motivaciju za daljnje učenje.

Jedan od ciljeva bio je razvijanje jezičnih kompetencija i stručne terminologije, svladavanje međukulturalnih razlika te razvijanje osjećaja pripadnosti građanstvu Europske unije.

Svi su ciljevi uspješno ostvareni.

Fotogalerija 1. 

Forogalerija 2.

 [više]

Natječaj za popunu radnih mjesta

Autor: Slobodan Koletić, 2. 11. 2017. 15:09

Natječaj možete pogledati ovdje.

 

 [više]

Pomoćnički ispit - 2. rok Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Volenik, 4. 10. 2017. 15:24

Učenici završnih razreda koji su se prijavili za izlazak na pomoćnički ispit u 2. roku trebaju doći u školu 9. listopada 2017. u 9:00 sati na pisani dio ispita.

Usmeni dio ispita održat će se 13. listopada 2017. u 9:00 sati.

Popis kandidata: tokar, instalater grijanja i klimatizacije, stolar i frizer.

 [više]

Cvjećari i vrtlari

Autor: Maja Volenik, 29. 9. 2017. 12:20

I ove školske godine poljoprivredni sektor obrazovanja naše škole, obrazovni program cvjećar i vrtlar razmjenjuju iskustava predstavljajući školu zajedno s drugim školama koja obrazuju polaznike u obrazovnim programima obrazovnog sektora poljoprivrede na različitim manifestacijama. Učenici se na taj način unapređuju i usavršavaju u struci te razvijaju natjecateljski duh.

Predstavili smo se s radovima učenika cvjećarskog i vrtlarskog obrazovnog programa izloživši jesenske aranžmane i plodove na 11. Miholjačkom sajmu poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma 16. rujna 2017. Školu su predstavile učenice Dorotea Lukanec (1.c), Monika Tkalčec (1.c) i Viktorija Prša (2. v) s nastavnicom Kristinom Horvat Vargović. Naš štand obišlo je puno ljudi koji su se divili izloženom, što nam daje novi vjetar u leđa kako bismo bili još bolji i uspješniji.

Tijekom obrazovanja učenici usvajaju znanja i vještine, te pronalaze aktivnosti u kojima su dobri, što ne znači da ih nužno moraju voljeti. Na taj način imaju priliku uočiti, gledajući svoje vršnjake, kako određene stvari mogu napraviti drugačije te se tako uspoređivati s drugima, formirajući vlastito mišljenje i prosuđivanje.

U nastupu brojnih kulturno-umjetničkih društava upoznali smo miholjačku tradiciju, kulturu i običaje. Nakon sajma razgledali smo prekrasan perivoj grada Donjeg Miholjca, koji obogaćuju brojne biljne vrste, i dvorce Prandau i Mailath smještene u njemu.

 

Naša škola je po sedmi put za redom sudjelovala na 11. Međunarodnom natjecanju učenika poljoprivrednih škola u aranžiranju koje je održano 21. rujna 2017. u Varaždinu. Na takvom tipu natjecanja naši učenici postižu zapažene rezultate, što potvrđuje kontinuirani rad učenika uz stručno vodstvo nastavnika. Ove godine na natjecanju je sudjelovala Monika Kljajić učenica 2.v pokazavši znanje i zavidnu kreaciju među vršnjacima koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske, Slovenije i Srbije. Cilj ovakvih natjecanja nije samo natjecateljskog karaktera, već poticanje i razvijanje smisla za lijepo, pokazivanje inovacija i novih kreacija te razvijanje ljubavi i interesa prema struci.

Natjecanje je temeljno obilježje razvoja i napredovanja učenika i učenica i njihovih socijalnih odnosa. Ona pružaju mogućnost primjene tehničke i taktičke vještine koje su savladali, mogućnost iskušavanja pobjede i poraza te tako razviju vještine i vrijednosti koje će im koristiti kasnije u životu.

Natjecanje učenicima stvara veliko oduševljenje i snažan je emotivni pokretač aktivnosti. Stoga se prema natjecanju treba odnositi kao prema socijalnom oruđu koje pomaže u razvijanju vještina i vrijednosti i koje kvalitetno ispunjava vrijeme. Pozitivno natjecateljsko iskustvo može rezultirati aktivnim životnim stilom tijekom nadolazećih godina, a to je mnogo važnije nego postati prvak. Suradnja i natjecanje su podjednako bitni i podjednako omogućuju da se učenici vesele aktivnostima koje vole i da nadograđuju svoja iskustva te kroz nekoliko godina stečeno znanje primjene u svom zvanju.

Kristina Horvat Vargović i Ivana Vlaisavljević

Fotogalerija.

 [više]

Obavijest učenicima koji su izašli na ljetni rok pomoćničkog ispita 2017.

Autor: Maja Volenik, 18. 9. 2017. 17:36

Učenici koji su s uspjehom položili pomoćnički ispit u ljetnom roku (srpanj 2017.) mogu podići uvjerenja o položenom pomoćničkom ispitu u tajništvu škole ovaj tjedan u poslije podnevnoj smjeni (18. – 22.9.2017.) i idući tjedan u prije podnevnoj smjeni (25. – 29.9.2017.).

 [više]

Učenici, sada već 3. F i 4. KO, bili su sa svojim razrednicama na maturalnom putovanju od 24. do 28. kolovoza

Autor: Maja Volenik, 13. 9. 2017. 13:52

Nakon noćne vožnje stigli smo u Beč, gdje smo zastali razgledati grad, a najviše od svega nas se dojmio dvorac Schoenbrunn i vrtovi Schoenbrunn. Nakon zajedničkog ručka, tradicionalne bečke šnicle, nastavili smo put prema Pragu.

Uz objašnjenja „vodičke“ sljedeći smo dan razgledali Prag- Hradcany,  katedralu sv. Vita, Zlatnu ulicu, Malu stranu, crkvu sv.Nikole, Loretanski samostan… Vozili smo se brodom po Vltavi te navečer išli u disco.

Sljedeći dan otputovali smo u Mladu Boleslav u tvornicu Škode, a poslijepodne iskoristili smo za razgledavanje ostatka zlatnog grada Praga - Narodno kazalište, Akademija znanosti, Stari grad, Vaclavov trg, Nacionalna galerija, Trg Republike, Vijećnica, Praška brana, Židovska četvrt…..

Četvrti dan je svima bio najzanimljiviji. U gradu Liberecu posjetili smo IQ Landiju - moderni znanstveni centar s planetarijem i stotinama interaktivnih igara. Tamo smo doslovno ušli u svijet znanosti i tehnologije koji vas zgrabi i ne pušta. Jednom rečenicom - to je svijet fascinantnih eksperimenata i pametne zabave.

Peti dan smo nakon doručka napustili hotel i uputili smo se prema Slovačkoj. Nakon impresivnog posjeta tvornici VW krenuli smo prema Bratislavi gdje smo vidjeli Bratislavski hrad, katedralu sv. Martina, Slovaško narodno kazalište, Hlavne namesti, Primicialne namesti, Frantinske namesti, Mihaelova vrata i druge znamenitosti prelijepe Bratislave.

Slobodno vrijeme iskoristili smo za šetnju i fotografiranje. (Fotografije možete pogledati u galeriji)

U Viroviticu smo se vratili u kasnim noćnim satima ili bolje rečeno ranim jutarnjim satima 29.8.2017.

 [više]

Interni natječaj za sudjelovanje u projektu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Volenik, Slobodan Koletić, 7. 9. 2017. 14:50

U okviru projekta Erasmus+ KA1 za 2017. godinu pod nazivom New Skills for New Age – Nove vještine za novo doba, koji se vodi pod brojem 1-HR01-KA102-035130, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica raspisuje interni natječaj za prijavu učenika 2. i 3. razreda programa instalater grijanja i klimatizacije i stolar za sudjelovanje u projektu.

Tekst natječaja pogledajte ovdje.

 [više]

Prijevoz učenika putnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Volenik, 1. 9. 2017. 11:54

Upute o financiranju i sufinanciranju prijevoza učenika putnika možete pročitati ovdje.

 [više]

Početak nastavne godine 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Volenik, 31. 8. 2017. 11:07

4. rujna 2017. godine u 13:00 sati započinjemo s novom  nastavnom godinom. Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtog razreda trebaju doći u zakazano vrijeme u školu gdje će ih dočekati njihovi razrednici s potrebnim informacijama i održati prva tri sata nastave.

Prvi tjedan nastave održavat će se u poslije podnevnoj smjeni od 13:00 sati.

RASPORED RAZREDA PO UČIONICAMA (prvi dan nastave) možete pogledati ovdje.

 [više]

Obrana završnog rada-jesenski rok

Autor: Maja Volenik, 28. 8. 2017. 08:33

Obrane završnih radova u jesenskom roku učenika zanimanja tokar, autolimar, automehaničar, stolar, frizer i cvjećar održat će se 30. kolovoza 2017. godine u 8:00 sati.

 [više]

Obavijest nastavnicima

Autor: Maja Volenik, 22. 8. 2017. 12:01

Došlo je do promjene u kalendaru rada do kraja šk. god. 2016./2017. za petak 25. kolovoza. Molimo da promjenu pogledate na ovoj web stranici, oglasnoj ploči, pod rubrikom nastavnici (potrebno je prijaviti se šifrom).

 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018.

Autor: Karmela Živković, Slobodan Koletić, 22. 7. 2017. 11:38

Popis možete pogledati ovdje. 

 [više]

Nova službena email adresa škole

Autor: Slobodan Koletić, 1. 4. 2014. 20:52

Od 1. travnja 2014. naša škola ima novu službenu email adresu:

  ios.vtc@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr

Ostale e-mail adrese možete pogledati u kontaktima.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Novinske crtice
Korisni linkovi


Partner škola

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 139006
Ovaj mjesec: 4098
Ovaj tjedan: 424
Danas: 50
Korisni linkovi
Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Rječnik
Rječnik je prazan.
CMS za škole logo
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica / Zbora narodne garde 29, HR-33000 Virovitica / ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr / ured@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju