2022-04-16 18:11:47

6. Dani strukovnih nastavnika

6. Dani strukovnih nastavnika održali su se u Šibeniku od 12. do 14. travnja 2022. godine.

Sudionici iz cijele Hrvatske i svih 13 strukovnih obrazovnih sektora sudjelovali su na predavanjima i radionicama na kojima su imali priliku proširiti znanja o suvremenim tehnologijama i novinama svoje struke te o različitim međusektorskim i zajedničkim temama.

Glavna tema sektorskih radionica bila je Primjena modularnih strukovnih kurikuluma u procesu učenja i poučavanja.

Uz ovu temu održalo se i 5 zajedničkih općih predavanja kao i plenarna predavanja. Osim jedinstvene prilike za stručno usavršavanje, Dani strukovnih nastavnika sudionicima pružaju i mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava s kolegama iz drugih škola i predavačima iz njihovim sektora. Ovim događanjem želi se naglasiti važnost i uloga strukovnih nastavnika te promovirati sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao jedan od ključnih razvojnih alata u stvaranju modernog i snažnog gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Dani strukovnih nastavnika organiziraju se od 2018. godine, a do sad je održano pet ovakvih događanja na kojima je sudjelovalo preko 2000 sudionika na više od 250 predavanja i radionica.

Ove godine Industrijsko-obrtničku školu Virovitica predstavljale su nastavnice Maja Ivanac, Kristina Horvat Vargović i Željka Matijanić-Puljić te nastavnici Zoran Dunđer i Slobodan Koletić kao i ravnatelj Vladimir Reider.

 


Industrijsko-obrtnička škola Virovitica