preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica

 > Naslovnica
Vijesti

Erasmus+ u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica, Getting into ICT shape, Tečaj na Malti

Autor: Slobodan Koletić, 23. 11. 2019.

Nastavnica biologije, Maja Ivanac, i nastavnica kemije, Marina Nemet, sudjelovale su na tečaju „ Empowerment in ICT Skills“ na Malti, u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Getting into ICT shape,“ (Dolaženje u IKT formu) koji se u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica provodi od 1. srpnja 2019. godine.

U organizaciji The Executive Training Institute of Malta (ETI), tečaj je trajao od 11. studenog  do 15. studenog 2019., a na kojemu su, osim naših dviju nastavnica, sudjelovala i dva nastavnika iz Italije, četiri nastavnika iz Njemačke i jedna nastavnica iz Poljske.

Tečaj je namijenjen nastavnicima koji žele upoznati razne softverske i online alate uz pomoć kojih  mogu integrirati tehnologiju u svoj rad.
Poučavanje na tečaju je bilo interaktivno, s temeljnim frontalnim predavanjem o određenom alatu ili programu te individualnom i skupnom projektnom radu. Svi sudionici morali su imati najmanje B1 razinu znanja engleskog jezika, budući da su radionice bile u obliku brainstorminga, analize i rješavanja zadanih problema. Predavanje na tečaju  pomoglo je sudionicima postaviti alate kao što su blogovi i web-stranice i primijeniti online alate kao što su Learning Apps, Ed Puzzle i slični…Od sudionika se tražilo da razmisle o alatima i aktivnostima, potičući raspravu u vezi vlastitih znanja i vještina, njihovim pristupom nastavi u odnosu na sposobnosti i znanja današnjih učenika te na prilagodbu korištenja alata u svakodnevnim  situacijama i kontekstima učenja i poučavanja.
Razmjena sudionika ICT-a i pedagoškog znanja poticala se kroz raspravu čime su se razvijale jezične vještine sudionika.

Poticalo se sudionike na promišljanje o vlastitim metodama nastave, u odnosu na primjenu tehnologije u razredu, uvođenjem svijesti o načinima integracije ICT-a koristeći praktične i iskustvene metode.

Završni zadatak bio je projektni u kojemu je svaka skupina predstavila usvojenost danih sadržaja tijekom tjedna.

Predavačica je analizirala svaki projektni uradak i pohvalila rad svih skupina.

Zaključili smo da dobro osmišljen sat može biti potkrijepljen i samo uvodnom online igrom ili zadanom online zadaćom koje mogu biti poticaj za kreativan, nov pristup radu.
Sudionici su potaknuti na ustrajnost u radu i slobodu u kreiranju kreativne i poticajne nastave uz pravilno doziranu uporabu online alata , a sve s ciljem da pripremimo učenike za svakodnevne životne situacije - da ih naučimo promišljati, zaključivati i iznositi svoje mišljenje.

Nakon edukacija iskoristili smo slobodno vrijeme za obilazak Malte i upoznavanje njenih  znamenitosti. Posjetili smo glavni grad Valletu, najviši (tzv. "tihi grad"), grad u središtu Malte, Mdinu, te tradicionalno ribarsko mjesto u jugoistočnoj regiji Malte Marsaxlokk .

Fotogalerija.
Novinske crtice
Nova igra!!!

Korisni linkovi


Partner škola

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 307834
Ovaj mjesec: 2787
Ovaj tjedan: 342
Danas: 41
Korisni linkovi
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Rječnik
Rječnik je prazan.
CMS za škole logo
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica / Zbora narodne garde 29, HR-33000 Virovitica / ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr / ured@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju